Полозов: Перша частина плану Кремля провалилася, про Крим не забули (відео)

5 июля 2017 г. в 22:07

Перша частина кремлівського плану провалилася – про Крим все одно говорять, що це тимчасово окуповані території. Проблема Кримського півострова нікуди не зникне, і рано чи пізно Росію змусять вирішувати це питання.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко (щосереди та щоп'ятниці на телеканалі ZIK) заявив Микола Полозов, адвокат.

«Це дуже складне питання», – зауважив гість програми, коментуючи запитання щодо того, як Україні повернути Крим.

Микола Полозов наголосив, що проблема полягає аж ніяк не в українські владі, адже вона Крим не віддавала, а в російській, яка захопила півострів.

«Кремль за кожного зручного випадку говорить, що тема Криму закрита. Розрахунок Кремля полягав у тому, що спочатку всі, звичайно, обуряться, світова спільнота буде невдоволена, але потім усе «розсмокчеться». Проте ці сподівання не виправдались. І раз за разом упродовж трьох років ми бачимо, що світова спільнота – і ЄС, і США, висловлюють свою прихильність щодо територіальної цілісності України. І це вже дуже важливо, що перша частина кремлівського плану провалилася. Про Крим все одно говорять, що це тимчасово окуповані території», – наголосив Микола Полозов.

А ось воєнні дії на Донбасі, продовжує гість програми, були сплановані Росією, як димова завіса та відволікаючий маневр від теми Криму.

«Якщо не було б Донбасу, усі обговорювали б Крим, і Путіну раз за разом доводилося би це питання вирішувати. Зараз він таки зумів влаштувати бійню, Мінський процес тощо – усі обговорюють це. Але це не означає, що до проблеми Криму не повернуться. Українська влада, очевидно, послідовно підходить до вирішення цих проблем. Тобто спочатку це східні території України, потім – питання Криму», – вважає адвокат.

Водночас, каже він, неможливо робити усе одночасно: сконцентрувати увагу на всіх суттєвих аспектах і щодо усіх вимагати прогресу – неможливо.

«Я думаю, що проблема Криму нікуди не зникне. Рано чи пізно Росію змусять вирішувати це питання. Оскільки на території Донецької та Луганської областей, в окремих районах, відбуваються жорсткі, криваві, важкі події, пов’язані з війною, убивствами тощо, то це, очевидно, найбільш актуально», – вважає Микола Полозов.

zik.ua

EXMO affiliate program