Посадовець оцінив свій підпис на договорі оренди у 21 тисячу гривень

12 мая 2011 г. в 18:41

Співробітники обласного управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області затримали керівника одного з обласних відділів Міністерства оборони України. Військовослужбовець через посередника отримав від приватного підприємця хабар у розмірі 21 тисяча гривень.

 

До підполковника звернувся приватний підприємець з проханням надати йому в оренду для господарських потреб складське приміщення площею 1200 квадратних метрів, яке належить колишній військовій частині в одному з районів Тернопільської області. Керівник не відмовив у задоволенні цього звернення, однак поставив умову про винагороду за сприяння у швидкому оформленні договору оренди. Ціна питання склала чималу суму – 21 тисячу гривень.


До отримання хабара військовослужбовець залучив одного зі своїх підлеглих. Посередник отримав від підприємця конверт з означеною сумою та передав грошові кошти керівнику відділу. Та покласти гроші до власної кишені ласий чиновник не встиг - працівники міліції затримали хабарника у службовому кабінеті, щойно той отримав жадану готівку.


За фактом вимагання та отримання хабара у великих розмірах порушено кримінальну справу за статтею 368 Кримінального кодексу України.


Розслідування проводить військова прокуратура Тернопільського гарнізону.


Олег Пальчик, начальник відділу боротьби з корупцією УБОЗ в Тернопільській обл:

Один з керівників військового підрозділу МОУ, яке розміщено на території області розробив злочинну схему хабарів, за надання в оренду складських приміщень які належать до МОУ. Сприяючи наданню складського приміщення в оренду, чиновник вимагав хабарі. До своєї схеми залучив підлеглого. Дана схема полягала в наступному: до керівника звертались фізична чи юридична особа з метою отримання даного приміщення в оренду, він погоджувався на цю пропозицію, але називав певну суму хабара виходячи з важливості даного об’єкту. Гроші військовослужбовець не отримував, а направляв за грішми свого підлеглого. В цій ситуації чиновник та його підлеглий були затримані на гарячому одночасно під час отримання 21 тисячі хабара. Військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону порушено кримінальну справу за ст. 368 ч.2 ККУ. Встановлюються інші факти до яких можливо причетна дана особа.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Посадовець оцінив свій підпис на договорі оренди у 21 тисячу гривень

 

EXMO affiliate program