Росія почала економічну агресію проти України задовго до війни, – Микольська (відео)

20 мая 2017 г. в 13:20

Завдання позиву України проти Росії в межах СОТ показати світові, що торгівельні обмеження – це частина агресії РФ. Адже окрім військової, ця країна здійснює на Україну ще потужний економічний тиск.

Про це розповіла заступник міністра економічного розвитку й торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко (о 19:30 – 20:30 на телеканалі ZIK).

«На щастя, так склалося історично, що Україна ніколи не була державою-агресором, а також ніколи не мала претензії до територіальної цілісності своїх сусідів. А тому заявляти про те, що український транзит товарів через територію Російської Федерації на територію третіх країн може становити загрозу нацбезпеці Росії – це просто смішно», – наголосила заступник міністра економічного розвитку й торгівлі.

У своєму позові проти Росії Україна наголошує на тому, що транзит є недоторканою свободою в межах СОТ, і, відповідно, Росія не мала жодних підстав запроваджувати такі обмеження.

«Те ж саме стосується українських вагонів і вагонобудівного обладнання. Ці обмеження, насправді, були запроваджені набагато раніше, ніж почалася військова агресія Росії. Це говорить про те, що такі обмеження мали не меті тільки одне – розуміючи, що український вагонобудівний експорт на території Росії становив основну частину українського експорту, Російська Федерація ще тоді почала економічну агресію проти України, оскільки позбавила державу надходження валютної виручки через експорт українського обладнання», – зауважила Наталія Микольська.

Це все є частиною торговельної агресії Росії, тому Україна має усі підстави оскаржувати подібні заходи сусіда в межах СОТ.

«Ми вважаємо, що наша позиція є обґрунтованою, а також розраховуємо, що Україна переможе в цих спорах. Дуже важливо для нас, щоб орган з врегулювання суперечок СОТ у своєму рішенні визнав те, що Росії необхідно припинити застосовувати обмеження проти України», – пояснила торговий представник України.

EXMO affiliate program