Російські окупанти забрали кримчан в свою армію: названо кількість “призовників”

8 декабря 2018 г. в 02:06

Окупаційна влада Криму призвала на військову службу 2,8 тисяч кримчан.

Окупаційна влада Криму призвала до російського війська понад 200 новобранців – мешканців анексованого Криму, їх відправили в Ростов-на-Дону для проходження військової служби за призовом.

Кримчани проходитимуть військову службу в з’єднаннях і військових частинах 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу (ПВО), а також в навчальному центрі Повітряно-космічних сил (ВКС ).

Також повідомляється, що вперше в рамках осінньої призовної кампанії в Росії кримчан направили на військову службу на Північний флот. Крім того, призовників з Криму спрямували на кораблі Чорноморського флоту, в з’єднання та військові частини ВКС Росії і з’єднання залізничних військ ПВО.

Всього восени поточного року з території Криму в війська направилио близько 2,8 тис. осіб. “З них понад тисяча призовників проходитимуть службу у військах ПВО “, – повідомляється на сайті.

Кримська правозахисна група (КПГ) наголосила, що призов кримчан в армію РФ грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права.

Проведення призову жителів окупованих територій до лав армії, що окуповує, а також безперервна на території Криму пропаганда служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення призваних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції.

В мережі зазначили, що Росія намагається залучити до своїх злочинах якомога більше людей, щоб дати їм зрозуміти – від крові вже ніколи не відмитися.

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program