Російський експерт відповів на «миротворчу» ідею Путіна словами Леніна (відео)

7 сентября 2017 г. в 10:44

Формально ідея Росії щодо миротворчої місії в окупованому Донбасі відповідає усім вимогам ООН до миротворчої операції. Тобто, як писав Ленін, «формально все правильно, а по суті – знущання». Більш-менш зрозуміло, що така миротворча операція до вирішення конфлікту не призведе.

Про це в програмі «Перші про головне. "Коментарі» під час телефонного ввімкнення на телеканалі ZIK заявив Олександр Гольц, російський військовий експерт та журналіст, коментуючи згоду Путіна на введення миротворчої місії на окупований Донбас.

Пан Гольц запропонував називати речі своїми іменами. «Росія виконала дуже спритний дипломатичний хід. Ну як це – перевернути навиворіт пропозиції, з якими Україна виступала десь з два роки! Так, мовляв ми готові на розміщення миротворців, але тільки по лінії розмежування. Та ще й для того, щоб операція відбулася, влада України має вступити у безпосереднє спілкування із сепаратистами «ДНР» і «ЛНР», – пригадав пункти російської заяви військовий експерт з Росії.

У відповідь на запитання про те, яким буде голосування в ООН щодо миротворчої місії на умовах РФ, Олександр Гольц нагадав, що за правилами ООН голосування може бути будь-яким, але рішення про миротворчу операцію ухвалюють на підставі згоди всіх учасників. «Чи погодиться на це Україна?», – спитав російський журналіст.

Наостанок ведучий запитав, чи є в країн Заходу інструменти впливу на РФ для примусу її до передачі окупованої частини Донбасу. «Для цього треба задуматись, що конкретно мається на увазі. Я їх не бачу, не бачу умов і передумов, щоб Росія передала комусь іншому контроль над російсько-українським кордоном», – підсумував Олександр Гольц.

EXMO affiliate program