Розвідка назвала причину потужного вибуху в Донецьку

19 февраля 2017 г. в 01:45

За даними розвідки, вибух стався через недотримання окупантами заходів безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами.

Вибух, що прогримів на Донецькому казенному заводі хімічних виробів вранці 14 лютого 2017 року, стався під час збору і сортування металобрухту бойовиками терористичної організації ДНР. Про це повідомляється в щоденній Facebook-зведенні Головного управління розвідки Міноборони України, передає інтернет-видання liga.net.

Відзначається, що причиною вибуху стало недотримання окупантами заходів безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами.

За даними розвідки, терористи перейшли до посиленої пропаганди в школах на окупованій території Донбасу. Зокрема, на так званих “уроках громадськості” школярам нав’язується ідея неможливості подальшого співіснування ОРДЛО з Україною, в тому числі з-за “активізації українського терору” в окупованих районах Донецької області, в контексті “героїзації” знищеного бойовика “Гіві”.

У той же час в окупованих Луганську, Алчевську та Кадиевке терористи ЛНР з метою доукомплектування бандформувань активізували агітацію по залученню до своїх лав місцевого населення за різними військовими спеціальностями.

Як відзначають в ГУР, в цілому, бойовики гібридної армії РФ в Донбасі використовують режим припинення вогню для поповнення угруповань, ротації, маскування і спорудження укріплень на бойових позиціях.

rpl.net.ua

EXMO affiliate program