Серед терористів поширюються випадки самокаліцтва і "пацифізму"

7 января 2017 г. в 02:20

Терористи на Донбасі навмисно калічать себе, аби ухилитися від участі в бойових діях на тимчасово окупованих територіях

Про це повідомляється на сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Так, починаючи з 31 грудня 2016 року у підрозділах 1 і 2 АК окупаційних військ відмічено понад 20 випадків заподіяння умисних ушкоджень частин тіла військовослужбовцями з метою ухилення від участі в бойових діях та проходження військової служби.

Крім того, через значну кількість охочих звільнитися в окупаційної "влади" виникли проблеми з виплатами.

Зокрема, у 13 стрілецькому батальйоні (Ровеньки) 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ після проведення ротаційних заходів кількість бажаючих звільнитись з військової служби зросла до 30 осіб (на теперішній час укомплектованість батальйону особовим складом становить близько 50%).

У зв'язку з необхідністю проведення фінансових розрахунків звільнених виникла проблема з виплатою поточного грошового забезпечення особовому складу, що призвело до внутрішніх конфліктів в батальйоні.

Загалом, за даними розвідки, у з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ зберігається тенденція до зниження рівня морально-психологічного стану особового складу, що пов'язано з незадовільними умовами несення служби, значними втратами та неналежним матеріальним забезпеченням.

expres

Крылатые танки Плотницкого сдержат войска Евросоюза

EXMO affiliate program