Сьогодні у Києві, Москві та Мінську відзначать День Хрещення Русі

28 июля 2011 г. в 11:40

Святкування Дня Хрещення Русі проходить у Києві з 2008 року, коли відзначалося 1020-ліття хрещення у водах Дніпра народу і дружини князя Володимира. Цього року у святкуванні вперше візьме участь Патріарх всієї Грузії Ілія II.

7.jpg

 

День Хрещення Русі відзначать у четвер, 28 липня, в столицях України, Росії і Білорусі. Особливо урочисто ця пам'ятна дата святкуватиметься у Києві.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило очолить літургію в Києво-Печерській лаврі. За традицією на свято сюди приходять тисячі людей, тому богослужіння відбудеться просто неба на Соборній площі.

Святкування Дня Хрещення Русі проходить у Києві з 2008 року, коли відзначалося 1020-ліття хрещення у водах Дніпра народу і дружини князя Володимира. Цього року у святкуванні вперше візьме участь Святіший і Блаженніший Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II.

Напередодні обидва Предстоятелі разом з главою Української православної церкви Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Володимиром провели молебен поблизу пам'ятника Хрестителю Русі на Володимирській горі.

Після літургії Патріарх покладе квіти до пам'ятника жертвам масового голоду 1930-х років і меморіалу Вічної Слави на могилі Невідомого солдата.

День Хрещення Русі оголошений на державному рівні особливою пам'ятною датою в Україні (з 2008 року) і в Росії (з 2010 року). Для молоді 28 липня за традицією влаштують гала-концерти в Києві, Москві і в Мінську.

 

Источник: unn

 

Сьогодні у Києві, Москві та Мінську відзначать День Хрещення Русі

EXMO affiliate program