Суд скасував ліквідацію трьох українських шкіл на Донбасі

21 июля 2011 г. в 10:13

Суд скасував рішення Макіївської міськради про закриття шкіл. Представники влади не були присутні на жодному засіданні суду.

3.jpgДонецький апеляційний суд скасував рішення Макіївської міськради про ліквідацію україномовних шкіл №3, №27 і №100. Про це повідомила прес-служба партії "Україна Майбутнього".

Зокрема, апеляційний суд скасував постанову Центрально-Міського районного суду Макіївки від 2 червня 2011 року, яким було скасовано припинення рішення Макіївської міськради від 25 березня 2011 про ліквідацію трьох україномовних шкіл №3, 27, 100.

"Представники влади не були присутні на жодному засіданні апеляційного суду, затягували процес та уникали відкритої дискусії з батьками учнів. Крім того, переконані у вдалому результаті чиновники не дочекалися вердикту судді та почали розформовувати шкільне майно", - зазначили у прес-службі.

Рішення апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, на Донбасі була розроблена Регіональна дорожня карта щодо оптимізації бюджету. За цим документом в 2011 році в області влада планувала закрити 26 шкіл.

У лютому навколо донецької україномовної школи №111 вибухнув скандал: батьки учнів заявляли про готовність до самоспалення у разі закриття цього навчального закладу.

Завдяки протестам батьків учнів, кілька шкіл вдалося вберегти від закриття.

 

Источник: tsn.ua

 

Суд скасував ліквідацію трьох українських шкіл на Донбасі

EXMO affiliate program