Суд арештував власника одного з найбільших піратських сайтів України (Відео)

22 апреля 2017 г. в 10:54

Під домашній арештом найближчі два місяці проведе власник одного з найбільшого в Україні піратського сайту FS.TO Андрій Комличенко.

Онлайн-кінотеатр з піратським контентом і із мільйонною аудиторією, українська кіберполіція викрила восени минулого року, тоді правоохоронці провели обшуки в офісах, вилучили сервери, але докази фактів злочинів продовжують збирати і досі.

Ресурс упродовж тривалого часу надавав користувачам доступ до піратських копій фільмів. До створення сайту були причетні близько 19 осіб.

Це одна з найгучніших справ за останні роки щодо порушення авторських прав, яка дійшла до суду. При цьому, обраний запобіжний захід прокурорів не задовольняє, тому вони збираються його оскаржувати. На час слідства, на їхню думку, власник піратського сайту має бути під вартою із заставою у п’ять мільйонів гривень.

Прокурор Олександр Стригунов переконаний: “Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі, але про покарання вести мову наразі зарано. На мою думку, слід відшкодувати збитки, заподіяні відомим іноземним компаніям для того, щоб кожна компанія знала, що її права захищаються не тільки їхнім національним законодавством, а й законодавством тих країн, де їхні права порушуються або зачіпаються, тому що це наш імідж”.

informator.news

EXMO affiliate program