Тука розповів, хто замінить Захарченка та Плотницького

16 октября 2017 г. в 23:38

Зміна ватажків так званих “ДНР” та “ЛНР” Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького означатиме початок повернення непідконтрольних територій Донбасу Україні.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

– Я переконаний у тому, що в тому випадку, коли відбудеться зміна цих одіозних очільників, з одного боку, це буде означати початок повернення, на яких умовах не буду прогнозувати, але це буде перший крок. Водночас, я переконаний у тому, якщо буде прийняте рішення зовні або про введення миротворців, або якимось іншим шляхом, то першим кроком, який зробить керівництво Росії щодо ОРДЛО – ці два персонажі покинуть територію України, і звісна річ не в Німеччину чи Францію, – вважає заступник міністра.

На уточнення про те, на кого можуть бути змінені Захарченко та Плотницький, Тука сказав:

– Скоріш за все, я очікую, що це будуть “латентні сепари”, які себе не заплямували в подіях 2014 року, які не мають реально крові на руках, і які реально не мають відношення до початку, до організації всіх цих подій. І вони будуть запропоновані як “голуби миру”.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program