У Черкасах відкачують воду із затоплених районів

30 июня 2011 г. в 12:34

У Черкасах триває відкачування води із затоплених районів.

8.jpg Про це під час прес-конфереції повідомив заступник міського голови Олесій Леонов.

Нагадаємо, що за чотири доби в Черкасах через проливні дощі випала майже двомісячна норма опадів. За даними Гідрометцентру, впродовж ночі у Черкасах рівень опадів сягнув відмітки 38, 4 мм, що перевищує місячну норму в 2 рази. За кілька годин було затоплено чимало ділянок автошляхів. Зокрема під водою опинилися перші два «кола» на вул. 30 років Перемоги, дві ділянки по вул. Сумгаїтській (біля магазину «Фуршет» та вул. Ярославська), мікрорайон «Митниця», частково вул. Смілянська та вул. Одеська. Тим часом, мер Черкас Сергій Одарич із 25 червня перебуває у відпустці, тому ліквідацією потопів опікуються його заступники.

За словами О. Леонова, зараз на відкачуванні води із затоплених районів працюють бригади комунального підприємства «ЧЕЛУАШ», спеціалісти і техніка з обласного управління МНС та приватних фірм. Наразі тривають роботи з відкачування води у Південно-західному районі міста, який найбільше постраждав від наслідків стихії. Насосами перекачується вода з накопичувальних басейнів по вул. Конєва (біля поліклініки) та озера «Ріцца», що на вул. Смілянській.

«Якщо говорити про накопичувальні озера, то воду з них напередодні зливи, що пройшла зранку 29 червня, відкачали. Техніка працювала тоді усю ніч. Але на ранок випала така норма опадів, що вони вже не могли тримати воду. Якби ми торік не очистили озеро по вул. Конєва і не понизили його рівень на 1,5 метри, то зараз би мали ще гіршу ситуацію», - розповів О. Леонов. Він зазначив, що оголошувати надзвичайний стан у місті не будуть, бо це зробити фактично неможливо. За нормативною базою необхідно, щоб протягом 12 годин випало понад 50 мм опадів, а на сьогодні ця цифра складає 38,4 мм.

Крім того, 27 червня сталася аварія на каналізаційному колекторі, який проходить по вул. Енгельса. На думку директора комунального підприємства «Черкасиводоканал» Сергія Овчаренка, аварія колектора відбулася з кількох причин: зношеність колектора, збудованого у 70-х роках, та через підмив і руйнування теплової камери, розташованої прямісінько над самою каналізаційною мережею.

«Певне порушення будівельних норм і правил, що при таких обставинах – проливному дощі, піднятті ґрунтових вод – призвело до того, що ми маємо. Аварія на колекторі сталася на глибині 6 метрів. Через цей колектор відводяться 50% стічних вод Черкас: з Південно-Західного району, району «Хімселища» та мікрорайону «Д», — розповів С. Овчаренко. Він зазначив, що водоканал має певний досвід виконання таких робіт, має фахівців, техніку. Тому аварію ліквідують у найкоротші терміни. За словами С. Овчаренка, жителі Черкас не відчуватимуть незручності внаслідок надзвичайної ситуації. Адже перекривати чи обмежувати подачу води на місто не будуть.

Нині комунальники монтують обвідну лінію, по якій тимчасово транспортуватимуться стічні води. Бригади комунального підприємства «Черкасиводоканал» працюють майже цілодобово. Зараз ведеться монтаж тимчасового обвідного колектора, по якому транспортуватимуться каналізаційні стоки. Для прискорення ліквідації аварії виконавчим комітетом у терміновому порядку було ухвалене рішення про перекриття вул. Енгельса (від вул. Чіковані до просп. Хіміків) з 30 червня до 11 липня. Обвідний колектор буде прокладений по проїжджій частині. Прокласти колектор по землі немає можливості через наявність на зелених зонах мереж газопостачання, електромереж Черкаського РЕМу та мереж «Укртелекому».

Поки вулиця Енгельса буде перекрита, тролейбуси їздитимуть по вул. Рябоконя, а маршрутки через вул. Р. Люксембург.

 

Источник: golosua.com

 

У Черкасах відкачують воду із затоплених районів

EXMO affiliate program