У Чернівцях воюють за своє житло. Жителі міста перекрили дорогу і вимагають припинити будівництво

18 августа 2011 г. в 10:42

Пікетувальники впевнені, будівельні роботи зруйнують історичні будинки, зведені за австро-угорських часів. Вже зараз їх стіни вкрили тріщини, обвалюються стелі, провалюються підлоги.

 3.jpg
Історичний масив Чернівців з дня-на-день може перетвориться на абсолютно сучасну територію – замість старезних будинків (зведених ще в австро-угорський період, хочуть звести висотки –  під офіси. Будує їх нібито благодійна організація з Німеччини. Українці проти, кажуть – іноземці забирають весь історичний масив, зокрема центральну вулицю -  Гонти. Поки нові багатоповерхівки йдуть вгору, старі житлові будинки падають. Через постійний стукіт їх вже прошили тріщини, стеля обсипається, підлога провалюється. Щоб зупинити нищення історії, чернівчани перекрили центральну дорогу міста.

Чернівчани пояснюють – будувати на цій території не можна не тільки через те, що земля історична,  – тут насипні ґрунти, тобто – в якийсь момент всі до єдиного будинки   можуть зсунутися.  Місто стоїть на річці.

Жителі цієї вулиці бояться, що загинуть під руїнами своїх будинків. Вони впевнені, якщо будівництво триватиме й надалі, історична частина міста зруйнується назавжди.Люди бояться, кажуть, вже зараз страшно ночувати у своїх квартирах – будинки хиляться. 

У відділі охорони культурної спадщини міста з городянами солідарні. Через будівництво  руйнується унікальний історичний масив, який  охороняється ЮНЕСКО.

Міська влада  створила комісію, яка має офіційно засвідчити, що будинки падають.Забудовник – благодійна організація з Німеччини – запевняє, що у нього є всі дозвільні документи, які видала наша українська влада.

Виконуючий обов’язки міського голови запропонував: на час роботи комісії негайно призупинити будівництво. Попередньо сторони  досягли домовленості.

Поки влада вирішувала – як бути з забудовником, чернівчани на три години перекрили головну трасу міста. Але як тільки люди розійшлися, будівельні роботи поновилися. Влада заявила – якщо забудовник не звертатиме увагу на їхні приписи, то чиновники попросять допомоги в правоохоронців. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Чернівцях воюють за своє житло. Жителі міста перекрили дорогу і вимагають припинити будівництво

EXMO affiliate program