У Дніпропетровську 20-річна дівчина померла, не дочекавшись "швидкої"

25 марта 2011 г. в 09:13

Дівчині стало важко дихати, вона почала втрачати свідомість. Найближча база невідкладної допомоги знаходилась в п'яти хвилинах їзди.

 

За словами родичів померлої, трагедія сталася ввечері. Дівчині стало важко дихати, вона почала втрачати свідомість. Батьки одразу кинулися викликати "швидку". Найближча база невідкладної допомоги знаходилась в п'яти хвилинах їзди.

До приїзду медиків батьки самі намагалися зробити дівчині штучне дихання. Але у неї був порок серця, тому сподівалися тільки на реаніматологів.

Як розповіла мама дівчини, реанімація спочатку взагалі не приїхала, звичайна "03" приїхала лише через 40 хвилин.

Натомість робітники швидкої допомоги заперечують: їхали не сорок, а п'ятнадцять хвилин. Реанімобіль прислали, коли лікар зателефонував і повідомив: у пацієнтки - клінічна смерть.

Те, що мама дівчини відразу попросила реанімацію, підтверджує її дзвінок, що зберігся в комп'ютерному архіваторі викликів. Жінка повідомила головне: діагноз і відсутність дихання. У подібному випадку чергові повинні відправляти кардіологічний реанімобіль, проте, за словами лікарів, зараз таких бригад в місті не вистачає.

Як повідомляється, з початку року, у Дніпропетровській області це вже другий подібний випадок. У лютому карету не дочекався житель села Єлизаветівка, тоді не вистачило бензину для машини.
 

 Источник: tsn.ua

 

У Дніпропетровську 20-річна дівчина померла, не дочекавшись "швидкої" 

EXMO affiliate program