У Харкові з’явився велосипед-привид. Білий байк на узбіччі шосе встановили спортсмени-любителі

28 июля 2011 г. в 20:00

Це пам’ятник усім велосипедистам, які загинули на дорогах першої столиці.

 32.jpg

Нагадати про себе любителі активного відпочинку вирішили після останнього резонансного ДТП . Колишній співробітник прокуратури збив спортсмена-пенсіонера та зник з місця пригоди.

Шосе покалічило та забрало життя не одного велосипедиста. Останній жертві (пенсіонеру і колишньому даішнику) було 55, чоловік займався велоспортом, щоб підлікувати серце.

Вночі пенсіонера збила дев’ятка: водій не помітив велосипедиста, хоч на його байку були катафоти. Шофер не зупинився, а поїхав далі. Водієм дев’ятки був колишній співробітник транспортної прокуратури. Деталей правоохоронці не розказують.

З початку цього року це був  вже 10 велосипедист, який загинув на дорогах Харківщини.На місці останньої аварії за участю велосипедиста люди встановили символічний білий байк.

Велосипедисти кажуть – їхні товариші гинуть не тільки через любителів поганяти на авто, а й через байдужість чиновників. Мовляв, якби ті нарешті облаштували на дорогах міста спеціальні велосипедні доріжки – аварій із двоколісним транспортом було б значно менше.

Активісти навіть розробили проекти велодоріжок. Але в мерії кажуть: наші дороги ще радянського проектування -  вони вузькі і робити додаткові смуги на них просто нiде. Але до Євро-2012 чиновники все ж обіцяють зробити у Харкові дві велодоріжки. Спортсменам того замало.

Велосипедисти переконані:  поки водії і влада не визнають їх повноправними учасниками дорожнього руху – поти кількість аварій за участю байків буде зростати.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Харкові з’явився велосипед-привид. Білий байк на узбіччі шосе встановили спортсмени-любителі

EXMO affiliate program