У Хмельницькому пенсіонер з пістолетом напав на супермаркет

31 марта 2015 г. в 17:22

У Хмельницькому камера спостереження зняла напад на супермаркет грабіжника з пістолетом. Злочинця затримали по гарячих слідах.


Підозрюваному 62 роки, він місцевий житель. Перед злочином чоловік для хоробрості прийняв спиртного і прийшов до магазину з пістолетом. Після цього наставив ствол на касирку і наказав віддати гроші, однак його прогнав охоронець і викликав міліцію.

 

У підозрюваного знайшли пневматичний пістолет, яким той погрожував у магазині. Чоловік заявив, що купив ствол на місцевому ринку і назвав свій чинок просто невдалим жартом. Та, схоже, таки виправдання навряд чи вплине на вирок.

Сергій Трач, перший заступник начальника Хмельницького МВ міліції:

 

У чергову частину Хмельницького МВ поступило повідомлення про те, що в магазині Економіки здійснився розбійний напад. Відповідно оперативно було направлено на місце слідчо-оперативну групу.

При виїзді слідчо-оперативної групи та прибуття на місце події було з’ясовано слідуючі обставини, що невідома особа, яка проникла в магазин, погрожуючи касиру предметом, схожим на зброю, вимагав грошові кошти, щоб вона йому передала з каси. Але охоронець магазину йому в цьому помішав, тобто він не довів свій умисел на заволодіння коштами до кінця. Після того дана особа зникла.

В ході проведення оперативних розшукових заходів, в ході так само слідчих дій було розшукано та встановлено одного з мешканців міста Хмельницького, який причетний і обґрунтовано підозрюється у вчиненні даного кримінального правопорушення.

В подальшому дана особа зізналася про те, що він скоїв це кримінальне правопорушення.

За даним фактом дані були внесені слідчим відділом Хмельницького МВ відомості до ЄРДР за ст.187 ч.3, це розбійний напад шляхом проникнення.

Відповідно дану особу було затримано у порядку 208 ст. КПКУ. Предмет, схожий на зброю, був вилучений та направлений на експертизу в НДЕКЦ УМВС.

На даний час проводяться всі можливі слідчо-розшукові дії. Так само дана особа перевіряється до причетності інших злочинів даної категорії.

 

Відповідно за даний злочин відповідальність Кримінальним кодексом передбачена від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

EXMO affiliate program