У Києві жінка провалилась під асфальт і опеклась окропом до смерті

10 мая 2011 г. в 17:40

24-го жовтня киян шокувала звістка: на вулиці Дубовицькій під асфальт провалилася жінка. Бідолаха йшла з роботи, аж раптом під її ногою розверзлася земля й вона впала в яму з окропом. 


Олександр Іванович, чоловік загиблої:

- Прийшла додому в спальню - розділася, кидає одьожу до гола. Сідає на кровать - ноги красні, і до грудей красна.

Це були останні миті, коли чоловік бачив шістдесятидев'ятирічну дружину при пам'яті. Пенсіонер одразу викликав лікарів, але врятувати її так і не вдалося. У Галини Чухліб було обпечено сімдесят відсотків шкіри. Проломився асфальт не просто так. Напередодні трагедії тут прорвало теплотрасу. Люди кажуть, ще за кілька днів до того ходили по асфальту й він прогинався під ногами. 

Галина Григорівна, мешканка м. Києва:

- Я живу в третьому під'їзді - на першому поверсі цілу неділю шумить вода в подвалі. Неможна спати. Визвала сантехніків - накричали, опять.

Після смерті Галини Чухліб справою зайнялася прокуратура. Внаслідок кількамісячного розслідування визначили винуватця - диспетчера Київенерго. Чоловікові інкримінують службову недбалість - мовляв, не повідомив керівництво про несправність тепломережі.  

Дмитро Сисоєв, заступник прокурора Оболонського району м. Києва:


- Зібраними доказами і матеріалами, була встановлена його причетність, причетність у службовій недбалості. Саме в його службові обовязки входило те, як потрібно було діяти при ліквідації аварії, ним не були вжити всі заходи.

Сам диспетчер свою провину заперечує. Каже, з нього просто роблять цапа відбувала. Чоловік запевняє, про аварію на трубах керівництво знало більше тижня. І заходів ніхто не вживав. На підтвердження своєї версії пан Михайло демонструє документи. 

Михайло Пастущук, диспетчер Київенерго:

- Не разбираясь в деталях, не вникая ни во что, меня сделали виноватым, хотя моей вины здесь никакой нет, я отреагировал на звонок, который поступил мне от котельной, бригаду я направил, бригада всю ночь искала порыв, но она не нашла, почему этим не занималось руководство в течение последней недели, тоже неизвестно, хотя они были все осведомлены. На это есть документы за подписью моих руководителей. Оно было уже нарушено, параметры были плохие, они стали ещё хуже.

В суді вже відбулося перше слухання, наступне - 24-го травня. Якщо Михайла Пастущука визнають винним, йому загрожує від трьох до п'яти років тюрми. В Київенерго коментувати ситуацію відмовилися до вироку суду. Хоча того, що прориви тепломереж у Києві трапляються мало не щодня, керівництво компанії ніколи не приховувало. 

Юрій Гладишев, перший заступник технічного директора Київенерго:

- Те средства, которые мы вкладывали, они недостаточны! Если не будем проводить комплексные реконструкции, такая ситуация будет продолжаться.

Крім Галини Чухліб, минулого опалювального сезону через такі прориви в Києві зварилися в окропі ще двоє людей.

Марина Борисполець, Віктор Крипченко

 

Джерело: НТН

 

У Києві жінка провалилась під асфальт і опеклась окропом до смерті

EXMO affiliate program