У київських школах планують створити російськомовні класи

20 мая 2011 г. в 10:37

Вчителі столичних шкіл незабаром будуть розмовляти на уроках російською мовою.

 

Головне управління освіти має намір створити в кожному районі Києва російськомовні класи. Їх повинні сформувати вже до початку нового навчального року.

Зокрема, такі класи з'являться на Дарниці в школі №105, повністю перейде на російську мову школа "Інтелект".

За словами начальника главку освіти Віри Горюнової, нововведення пов'язане з тим, що в Києві зростає кількість сімей, де батьки хочуть, щоб їхні діти вчили російську. Але кількість україномовних шкіл і дитсадків скорочуватися через це не буде.

"Ми будемо при україномовних садках відкривати російські групи, а школи та садки повністю російськомовні відкривати згідно з поданими заявками", - зазначила вона.

За словами чиновниці, батькам потрібно написати заяву на ім'я начальника районного управління освіти і подати його безпосередньо в РУО або в школу, звідки передадуть в управління. За кількістю заяв сформують класи.

За даними главку, зараз у Києві немає жодного російськомовного дитсадка і лише вісім шкіл з 400 навчають російською.

Крім того, глава Київміськадміністрації Олександр Попов підписав розпорядження про проведення в столичних школах до початку навчального року поточного ремонту, енергозберігаючих заходів, впорядкування прилеглих територій, повідомляє прес-служба КМДА.

 

Источник: pravda.com.ua

 

У київських школах планують створити російськомовні класи

EXMO affiliate program