У Криму оголошено найвищий клас пожежної небезпеки

21 июля 2011 г. в 18:02

Через спеку в кримських лісах у кілька разів збільшився ризик виникнення та поширення пожеж. Оголошено 5 клас пожежонебезпеки.

17.jpgЧерез спеку в лісах кримського півострова оголошено найвищий клас пожежної небезпеки - п'ятий.

За даними прес-служби Республіканського комітету Криму з лісового і мисливського господарства, найближчими днями температура повітря в Криму місцями прогріється до +38 градусів. Висока температура збережеться до початку серпня.

У зв'язку з цим у лісах в кілька разів збільшився ризик виникнення та поширення лісових пожеж.

Комітет закликав громадян при виїзді на природу бути максимально уважними та обережними.

До якого числа оголошено 5 клас пожежонебезпеки, поки невідомо. Утім, в деяких регіонах (наприклад, у Феодосії й Ленінському районі) зберігається 4 клас пожежної небезпеки, оскільки ґрунт ще не так сильно висохнув.

Нагадаємо, торік через високу імовірність виникнення пожеж з початку серпня відвідування кримських лісів було заборонено.

Цього року в червні комітет з лісового господарства прогнозував, що аномально спекотним літо не буде, тож заборона, скоріш за все, не запроваджуватиметься.

Водночас синоптики прогнозують, що найближчими днями в Криму похолоднішає і пройдуть дощі, викликані проходженням атмосферного фронту. Температура повітря знизиться до +25... +27 градусів, і знову прогріється до +38 тільки з 25 липня.

 

Источник: tsn.ua

 

У Криму оголошено найвищий клас пожежної небезпеки

EXMO affiliate program