У Львівському озері вандали отруїли рибу - водоймище усіяне тушами коропів та карасів

20 сентября 2011 г. в 17:25

У Львові в одному з найбільших парків вандали отруїли всю рибу. Зранку відвідувачі помітили, що озеро біле. Коли підійшли ближче – зрозуміли – водойма усіяна тушами риб. 

14.jpg

Працівники Стрийського парку відразу ж вийшли на місце події: з води вони виловили більше тисячі коропів та карасів. Таку картину львів'яни спостерігали ще 3 дні. Прибиральники кажуть, що за цей час загинуло не менше 2 тисяч рибин, хоча за офіційними даними лише півтисячі. Те, що коропів та карасів отруїли – ані відпочивальники ані паркові робітники сумнівів не мають. Підтверження цьому чекає і дирекція парку – воду і мертву рибу вони здали на аналіз ветеринарам. Якщо їхні побоювання виправдаються – обіцяють відразу ж звернутися до правоохоронців,  аби ті покарали вандалів.

 

Вадим – бачив мертву рибу:
Озеро було – сплошна загибла риба. То просто шар був риби. При чому була і крупна і мілка, і всяка - було страшно.


Озеро, де померла риба, належить одному з найбільших парків Львова –  Стрийському. Його працівники вже який день поспіль  виловлюють дохлих коропів. За офіційними даними, не стало шестисот рибин, але люди кажуть, що справжня число – 2 тисячі і більше.

 

Ігор  - працівник Стрийського парку:
У перший день ми спіймали, десь 620 з копійками тої риби. На другий день було більше і на третій день знову було таке ж саме. Ще більше! І на воді була така світла синьо-голуба плівка така. Як від якогось жиру чи масла, якоїсь хімічної речовини.


І воду, і рибу відвезли на аналізи, з дня на день спеціалісти мають сказати – це мор (навмисне отруєння), чи якась інфекція у воді. Хоча останній варіант вже зараз доволі хиткий, тобто риба не могла чимось хворіти.


Тарас Бурий – заступник начальника управління ветмедицини у Львівській області:
На сьогоднішній день поступило вже дослідження по паразитології. Ніяких захворювань у цієї риби паразитарних не встановлено.


Аби знищити рибу в озері – вистачило б пляшки з отрутою – говорять працівники парку. Пройти непоміченим вночі до водойми, яка не охороняється, зловмисникам було неважко.


Дирекція Стрийського парку  відверто каже – охорони тут немає, відвідувачів ніхто не перевіряє, а отже, прийти до озера і вилити в нього отруту міг будь-хто. Але  за 200 років існування парку (аж до сьогоднішнього дня) риба нікому не заважала.

Від чого померла риба – спеціалісти скажуть за кілька днів; якщо буде офіційно доведено, що коропів і карасів отруєно навмисно, то за цю справу візьметься екологічна інспекція.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV


Источник: kriminal.tv

 

У Львівському озері вандали отруїли рибу - водоймище усіяне тушами коропів та карасів

 

EXMO affiliate program