У Львовімешканці однієї з вулиць воюють з черницями, яких місяць тому відлучили від церкви

3 августа 2011 г. в 20:12

Церковний скандал на Західній Україні.  Б’ються – православні львів’яни і монашки правовірної греко-католицької церкви.

25.jpg
Разом зі своїм настоятелем  - владикою Антоніном – вони оселилися у старій каплиці. На вулиці – поставили величезний дерев’яний хрест і   проводять навколо нього свої обряди. Люди гучно моляться і співають на всю вулицю,  при чому навіть вночі. Львів’яни зробили зауваження  - у відповідь отримали стусани.


Правовірна  греко-католицька церква – самопроголошена, не зареєстрована і офіційно не визнана релігійна організація. Її  наставники називають звичайних  греко-католиків – єретиками. Настоятеля так званої  церкви – Антоніна – не визнає жодна конфесія. Його адептів женуть з усіх країн. Сам Антонін – чех, якого його ж батьківщина 9 років тому вигнала за те, що бунтував людей  проти місцевих священиків. Чех, не довго думаючи, втік до нас.  

Спочатку православні львів’яни терпіли так званих самозванців.  Скандал спровокували як гучні молитви, так і  – черниці , які нібито заманювали до себе дітей.З дорослими, за словами людей, церковники чинять агресивно. Силою забирають до себе. Проте у міліції поки що немає стосовно цього жодної заяви.

Правовірні греко-католики разом зі своїм настоятелем незаконно оселилися у Львові - такий вердикт чиновників.  Те, що вони називають своєю каплицею, за документами – колишній склад.

Коли львів’янам допекло – вони пішли ламати дерев’яний хрест посеред вулиці, якраз тоді настоятель правовірних і вдарив православну. Після цього скандалу черниці разом зі своїм владикою переїхали у село. Ні з пресою, ні з просто  людьми правовірні не спілкуються.

Правовірними  зацікавилася  міліція – правоохоронці зафіксували той факт , як владика Антонін б’є православну львів’янку. Зараз слідчі збирають документи, щоб депортувати чеського настоятеля із території України.

Львів’яни говорять – хоч правовірні й переїхали за місто, їхній настоятель все одно день у день приходить до каплиці і проводить там свою службу. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Львові  мешканці однієї з вулиць воюють з черницями, яких місяць тому відлучили від церкви

EXMO affiliate program