У Львові міська влада хоче позбавити бізнесу 800 підприємців та залишити без роботи 4 тис людей

19 октября 2011 г. в 17:50

Про закриття у місті кіосків говорять вже 4 роки, тепер чиновники хочуть закрити половину усіх павільонів. Причина банальна: у таких закладах продають тютюн та алкоголь, до того ж вигляд у кіосків не європейський і псує імідж міста.

16.jpg

 

Куди діватися людям, які жили за рахунок такого бізнесу – міська влада не придумала. Більшість продавців – жінки пенсійного віку та без вищої освіти  - знайти інше місце роботи їм буде неможливо. Власники павільонів також обурені – у них не лише „хліб” забирають, але й позбавляють можливості розплатитися з кредитами.  Юристи запевняють – такі дії  міського голови Львова – протизаконні, забороняти займатися людям легальним бізнесом ніхто не має права.


Львів – це європейське місто, а тому всі до єдиного кіоски і, власне, саме поняття таких магазинчиків треба прибрати – так днями вирішив міський голова. Про те, що вони тільки псують історичний вигляд міста, чиновник  говорив останні 4 роки і нещодавно прийняв остаточне рішення - зачинити тисячу кіосків по всьому Львову. А це значить – люди залишаться без роботи.

У Марії 2 кіоски, за їхній рахунок жінка живе останні 10 років. Каже – щоб налагодити бізнес, взяла кредитів на 100 тисяч гривень, і куди подітися, якщо ятку знесуть,  – хтозна.


Софія – продавець в кіоску:
В 52 роки, хто мене візьме на роботу. Я вже шукала роботу. Я буду на асфальт лягати, я не знаю, що я буду робити! Но я буду боротися.


Анна у свої 75 працює в кіоску, бо це єдина робота, на яку її,пенсіонерку, взяли, і за рахунок якої вона може платити за комунальні послуги.


Анна – продавець  кіоску:
Я просто не маю з чого платити за комунальні послуги. Я отримую мінімальну пенсію.


Але львівський мер переконаний:   кіоски – це  зло, бо   продають пиво, чіпси та  сигарети.

Юристи кажуть – закриття кіосків суперечить закону, адже якщо бізнес легальний, то його не можна забороняти.


Володимир Гірняк – юрист:
Будь-який бізнес, в тому числі і МАФИ повинні працювати у правовому полі. Якщо це правове поле не порушується. От просто так, комусь хочеться не продовжити договір оренди . Чому? Тому що ми вважаєм, що він стояти не повинен. Це не правомірно і позбавлено будь-якої логіки.


Підприємці говорять – якщо мерія буде зносити магазинчики, вони будуть перекривати дорогу, голодувати, пікетувати, словом, робити усе можливе, аби кіоски таки залишили.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Львові міська влада хоче позбавити бізнесу 800 підприємців та залишити без роботи 4 тис людей

 

EXMO affiliate program