У маршрутках штрафуватимуть за безквитковий проїзд

1 мая 2011 г. в 11:05

У маршрутках тепер, як і в автобусах, вимагатимуть показувати талончики на проїзд. Для цього в транспорт запустять контролерів - вони штрафуватимуть безбілетників.

 

Натомість пасажири обурюються - талони видають рідко. В одній з маршруток водій запевняє, що це неправда. Що ж говорять пасажири?

- Талончик вам видали?
- Нє.
- Не видали?
- Та ні.
- Тобто ви заплатили і вам не видали талончик?
- Ну мне он не нужен, на самом деле.
- А вам пропонували?
- Та нє... 

Відчувши недобре, водій таки видає дівчині талончика. В іншій маршрутці така сама ситуація. Кермувальникові вранці вручили пачку квитків, уже одинадцята година, а жоден папірець іще не відірваний. Водій виправдовується.

- На скільки?
- На день...
- І ви всім видаєте талончики?
- Ну хто бере, тому даю.
- А хто не бере?
- Викидую.

Для чистоти експерименту їдемо на київський Майдан Перемоги - через нього пролягає багато київських маршрутів. Видавати або навіть тим більше тримати талончики в Україні, принаймні в Києві, не модно. За кілька годин пошуків ми не знайшли жодного пасажира, який би мав при собі талончика на проїзд.

За безбілетну подорож контролери тепер штрафуватимуть сорока гривнями. Євген про новацію чує вперше - штраф не лякає. 

Євген, пасажир маршрутки:

- Ну мне ж надо ехать, я заплачу и поеду. 40 грн на дороге не валяется, но если платить надо будет, то буду.

Ігор також про це чує вперше, обіцяє - віднині вимагатиме талонів. А якщо їх у водія не буде?

Ігор, пасажир маршрутки:


- Тоді маю вступити в конфлікт з водієм.
- Посваритися?
- Да.

Штрафуватимуть пасажирів, якщо вони не придбали талончиків. Якщо кермувальник їх не видає нікому - гривнею каратимуть і його.

Сергій Литвинов, заступник керівника КП "Київпастранс":

- Водитель должен дать, потому что у него есть план доходов, он должен каждый день сдать в кассу определенную сумму денег запланированую. Если мы зашли в состав, проверили водетелей, он не давал - на него составляется акт.

А це штраф - до п'ятисот гривень. Окрім вигоди, новація дасть гарантію й пасажирам. У разі аварії, вони можуть вимагати фінансової компенсації від організації, що маршруткою володіє. Суму відшкодування визначає суд.

Сергій Литвинов, заступник керівника КП "Київпастранс":


- Это является как будто его страховым полисом. Если человек обращается к нам, если наша вина, то мы пассажирам выплачиваем какие-то неустойки или мы взыскиваем деньги с организации, которая привела к аварии.

Контролери маршрутки почнуть перевіряти вже за тиждень-другий. Натомість пасажири дають чиновникам поради - ліпше б кондуктори в мікроавтобусах з'явилися. А то страшно, коли водій і гривні рахує, і кермом крутить.

Борис Сачалко, Юрій Несторенко

 

Источник: НТН

 

У маршрутках штрафуватимуть за безквитковий проїзд

EXMO affiliate program