У продуктах молочної кухні, якими отруїлись донецькі діти, виявили стафілокок

8 апреля 2011 г. в 16:04

Кількість хворих на гостру кишкову інфекцію зросла до 59 осіб. Разом з тим, з лікарні вже виписано 16 дітей, на лікуванні в стаціонарах залишаються 43 дитини.


У продуктах молочної кухні, якими отруїлися, за останніми даними, 59 дітей у Донецьку, виявлено стафілокок. Про це повідомили в санітарно-епідеміологічній станції Донецької області.

В результаті бактеріологічних досліджень у пробах сиру, виготовленого на дитячій молочній кухні Центральної клінічної міськлікарні м. Донецька 3 і 4 квітня 2011 року, в змивах із інвентарю, спецодягу і рук персоналу кухні виявлено патогенний стафілокок (St. aureus).

"У п`яти хворих дітей і трьох співробітників молочної кухні при бактеріологічних дослідженнях також виділено патогенний стафілокок", - повідомили в облСЕС.

За попередніми висновками, етіологічними чинниками захворювання дітей є ротавірус і стафілокок, чинник передачі інфекції - сир, виготовлений на дитячій молочній кухні з порушенням технології приготування, а можливим джерелом збудника інфекції є працівники дитячої молочної кухні.

Згідно з останньою інформацією, на ранок 8 квітня серед дітей, які перебувають під наглядом, виявлено ще кілька випадків захворювання. Кількість хворих на гостру кишкову інфекцію наразі становить 59 осіб.

У СЕС підкреслили, що в клінічному стані хворих спостерігається позитивна динаміка й на даний час із лікарень виписано вже 16 дітей, на лікуванні в стаціонарах лікарень залишаються 43 дитини.

Клінічний стан 23 дітей – легкий, ще у 20 - середньої тяжкості. Остаточний висновок про причини виникнення захворювань буде зроблено після завершення лабораторних досліджень.

Нагадаємо також, у Житомирі 12 дітей віком від 3 до 18 років госпіталізовано 7 квітня з підозрою на бактеріально-кишкову інфекцію.

 

У продуктах молочної кухні, якими отруїлись донецькі діти, виявили стафілокок

EXMO affiliate program