У Росії відтяту голову жінки виставили у вікно, а поруч написали "руским сметь"

5 августа 2011 г. в 08:42

У Ямало-Ненецькому автономному окрузі скоєно страшне вбивство: невідомі відтяли жінці голову, виставили її у вікно, а поруч написали "руским сметь".

22.jpg

 

Мабуть, напис "руским сметь" з помилками в обох словах скоріше за все є спробою послати загрозу з націоналістичним підтекстом: "Руським - смерть!". У такому випадку мотив злочину може бути пов'язаний з ксенофобією. Вже встановлено, що загибла жінка була приїжджою, стверджують у міліції.

Жорстокий злочин скоєно в місті Ноябрську. Страшну знахідку виявлено 3 серпня близько 9:00 в одному з покинутих будинків.

"У віконному прорізі покинутої будівлі (на підвіконні) виявлена відтята голова жінки. На стіні речовиною бурого кольору написано: "Руским сметь", - пояснили в поліції. Порушено кримінальну справу за вбивство .

"Розглядаються всі можливі версії і мотиви скоєння цього жорстокого злочину. Розслідування кримінальної справи триває", - йдеться на офіційному сайті Слідчого комітету Росії.

Глава адміністрації Ноябрьська Жанна Белоцька виступила з офіційним зверненням до городян у зв'язку з жорстоким вбивством, яке сталося на території міста.

"Шановні земляки! Багато хто з вас вже знають або чули, що 3 серпня у нас в місті сталося жорстоке вбивство жінки. Особистість потерпілої вже встановлена. Незважаючи на те, що вона не мешканка нашого міста, це наша загальна біда, наша загальна трагедія. Ми приносимо свої щирі співчуття її рідним, близьким і друзям", - ідеться у зверненні мера.

Мер закликала громадян до єдності і запевнила, що "правоохоронні органи в будь-якому випадку забезпечують охорону громадського порядку". "Прохання до всіх мешканців міста: не піддаватися паніці. Нагадую, як в окрузі, так і у нас в місті щодо неповнолітніх як і раніше діє комендантська година. І після 23 годин жодної дитини, що бовтається вулицями міста, бути не повинно" , - йдеться у зверненні міськадміністрації.

Раніше російські ксенофоби використовували відрізані голови, влаштовуючи акції залякування. Так, великий резонанс викликало вбивство гастарбайтера з Таджикистану, вчинене в кінці 2008 року в Підмосков'ї. Голову жертви расисти підкинули до будівлі районної управи, одночасно розіславши по інтернету листа загрозливого змісту.

Тема ксенофобії у Росії особливо гостро постала після подій на Манежній площі в Москві 11 грудня. Тоді заворушення влаштувала радикально налаштована молодь, обурена вбивством уболівальника "Спартака" Єгора Свиридова, в якому запідозрили вихідців з Кавказу. При чому, за даними соціологічних опитувань, участь у таких погромах схвалює і готовий брати кожен десяткий росіянин.

 

За інформацією МВС РФ, у країні діють більше 150 радикальних угруповань неонацистського спрямування. Лише за перше півріччя 2010 року було зафіксовано 370 злочинів, скоєних на ґрунті національної, расової чи релігійної ненависті.

 

Источник: newsru.com

 

У Росії відтяту голову жінки виставили у вікно, а поруч написали "руским сметь"

EXMO affiliate program