У "ДНР" прийняли резонансне і катастрофічне рішення

27 апреля 2017 г. в 08:03

«Керівництво ДНР» прийняло безпрецедентне рішення – найближчим часом будуть затоплені великі шахти, розташовані в Єнакієвому та Горлівці.

Влади «республіки» заявили про те, що шахти стали нерентабельними, проте експерти вважають, що затоплення шахт може призвести до екологічної катастрофи в тому випадку, якщо керівництво не планує відкачувати шахтні води.

Справа в тому, що в Горлівці, в підвалах житлових будинках, вже почав виходити газ. Це свідчить про підтоплення – шахтні води почали виштовхувати метан, який продовжує накопичуватись у підвалах. Щоб стався вибух, буде достатньо однієї іскри. Експерти відзначають, що в шахтні води шахти «Олександр-Захід» ще в 1989 році потрапило отруйна речовина, і тепер життя людей загрожують близько 50 тонн мононітрохлорбензолу.

Шахтні води не відкачують, і, якщо вони вийдуть на поверхню, у цих регіонах рівень радіації може перевищити допустиму норму приблизно в тисячу разів. Михайло Волинець, лідер Незалежної профспілки гірників, вважає, що «ДНР» може стати другим Чорнобилем.

politic.kiev.ua

Приключения Керченского моста продолжаются, но скрепы не остановить

EXMO affiliate program