У Львові СБУ обшукує квартири підозрюваних у державному перевороті

12 октября 2017 г. в 23:51

У четвер вранці, 12 жовтня, оперативники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуком до квартири у будинку на вул. Копистинського, 11а, де проживають представники організації «Автономний опір». Про це повідомила учасниця «Автономного опору» Анна Іванцик на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, працівники СБУ, щоб потрапити до квартири, близько 7:10 виламали двері. Слідчі дії тривали кілька годин поспіль.

Обшуки також проводять на квартирах інших активістів – Максима Осадчука, Ярини Волошин, Антона Парамбуля та на вул. Залізничній, 20, повідомив Артем Артеменко.

Керівник управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук підтвердив проведення обшуків в активістів однієї з організацій. Назву організації та прізвища підозрюваних він не назвав.

«Наші оперативники та слідчі отримали інформацію про те, що окремі активісти проводять акції, які фінансуються з території Російської Федерації, тобто замовні акції. Зараз відбуваються санкціоновані згідно з чинним законодавством обшуки, під час яких вилучаються матеріали, які можуть бути доказами в цьому кримінальному провадженні», – сказав він.

Слідчі дії, за словами Ткачука, відбуваються у межах кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, представники «Автономного опору», зокрема ті, у кого сьогодні відбуваються обшуки, розмістили на своїх сторінках у Facebook заклик прийти 14 жовтня, коли у Львові відзначатимуть 75 річницю створення УПА, на альтернативний марш УПА.

«Коломойський, Порошенко, Фірташ, Льовочкін, Медведчук, Садовий – кожен з цих сучасних паразитів на тілі українського народу відмічає 14 жовтня на державному рівні і вважає, що це їхнє свято, але ми переконані, що це свято українського народу та наших героїв, які боролись проти будь-яких гнобителів за Україну без холопа та пана», – сказано у повідомленні. Ліві націоналісти пообіцяли продемонструвати представникам влади та олігархів, що «це не їхнє свято».

Zaxid.net

EXMO affiliate program