У Маріуполі "народного мера" засудили за сепаратизм

5 января 2018 г. в 07:59

Суд в Маріуполі Донецької області засудив до тюремного ув'язнення так званого народного мера Олександра Фоменка, який проголосив про своє управління містом під час сепаратистського мітингу 1 червня 2014 року.

До травня 2014 року Фоменко займав посаду директора приватного підприємства "Альянс ПС".

У рішенні суддів сказано, що він вступив у змову з представниками незаконної угруповання з метою захоплення влади в місті, хотів посісти місце "народного мера" і виступав за зміну конституційного ладу України.

Протиправна діяльність "мера" була зупинена правоохоронними органами 12 червня 2014 року.

У суді чоловік частково заперечував свою провину. Він говорив, що все життя займався громадською діяльністю і на мітинги потрапив випадково, де йому нібито пропонували посаду "мера". Фоменко стверджував, що не знайомий ні з ким з членів так званої "ДНР", знав про організацію мітингів тільки з Інтернету і закликав просто створити контролюючий орган за міський владою. Обвинувачений називав себе громадянином України і наполягав, що не хотів організації інших держав.

Розглянувши всі свідчення свідків і військовослужбовців, що брали участь в затриманні "народного мера", суд визнав його винним за ч.2 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і був засуджений на 6 років і 9 місяців. Час перебування в СІЗО з моменту затримання зараховані в термін відбуття покарання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Маріуполь став повноправним членом Європейської асоціації місцевої демократії. Це забезпечить місту підтримку в реалізації інноваційних проектів, пов'язаних з економічним розвитком, соціальною політикою і децентралізацією.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program