У Росії закінчуються гроші, – політолог Тарас Чорновіл про скорочення витрат на оборону (видео)

18 августа 2017 г. в 12:21

Заяви про безпрецедентне скорочення витрат на оборону у Росії є результатом відсутності коштів і санкцій.

«Те, що Росії доведеться скорочувати витрати на оборону говорилося вже давніше. І минулого року вже такі розрахунки були. Не будуть запущені нові, високотехнологічні озброєння. По-перше Росія їх самостійно не може розробити через санкції, які передбачають технічні обмеження для Росії. І друге недостача коштів. Це стосується в першу чергу високоточної ядерної зброї, переоснащення ракетного комплексу. Росія не може оновлювати ракети, які випускалися на «Південмаші» і з цим зараз є серозні проблеми», – вважає гість програми.

Пан Чорновіл також нагадав, що великого удару бюджету Росії завдало падіння цін на нафту.

«Санкції безумовно дали ефект, не тільки фінансові і секторальні, але і обмеження у технологіях. Це безумовно так. І дало свій ефект падіння цін на енергоносії. На початок війни Росія закладала в бюджеті мінімальну ціну на нафту навіть 100 доларів за барель. Тобто, реально на сьогоднішній день у Росії дійсно закінчуються фінанси. Оборона – найзакритіша частина Російського бюджету, про нею інформація справжня ніколи не проривалася назовні. І якщо можна хоч якось відслідкувати колосальне зростання заборгованості зарплат, то заборгованість по обороні і відсутність коштів можна було приховувати», – зазначив пан Чорновіл.

На думку політолога, заяви Путіна про скорочення фінансування оборонної сфери, виглядають дивно. Оскільки, зазвичай така інформація була закритою для громадськості. Тому, можливо, була якась домовленість Путіна з Трампом.

«Я б чітко розділив подію і заяву. Ця заява Путіна виглядає дивно. І в мене є тихі підозри, чи немає тут якогось нюансу? У Путіна була довга розмова з Трампом. Він вміє з диктаторами розмовляти. Він вміє похвалити, але в кінцевому рахунку, витискати щось своє. Для Трампа було важливо, щоб Росія перестала розглядатися, як стратегічна військова загроза для США. Можливо ці заяви витиснуті Трампом від Путіна. Які потім Трамп може покласти на стіл сенату і конгресу. І показати, що він теж тут чогось добився. І санкціями, і своїм певним тиском. Я розділяю заяву, яка може бути кон’юнктурною грою співпраці Путіна з Трампом», – переконаний пан Чорновіл.У Росії закінчуються фінанси, – політолог Тарас Чорновіл про скорочення витрат на оборону

zik.ua

EXMO affiliate program