Україна виплатить 6 тисяч євро колишньому міліціонеру за приниження гідності

14 октября 2011 г. в 15:22

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 6 тис. євро компенсації за моральні збитки 29-річному Айдеру Мустафаєву за поводження у слідчому ізоляторі, яке принижує гідність. Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 13 жовтня.

 sud1.jpg
Як повідомляється , Мустафаєв був співробітником міліції, у лютому 2005 року він був арештований за обвинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Мустафаєв обвинувачувався в жорстокому поводженні з підозрюваними та їх родичами. У січні 2006 року він був визнаний винним і засуджений до 3 років позбавлення волі.

Засуджений скаржився на незаконність досудового утримання під вартою в період із серпня 2005 року до січня 2006 року, а також на умови цього утримання.

Одностайною ухвалою суд визнав факт поводження, що принижує гідність, а також факт порушення права на свободу і безпеку.

Нагадаємо, наприкінці вересня Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 8 тис. євро компенсації за моральний збиток 40-річному уродженцеві Харкова Валерію Третякову за надмірну тривалість утримання його під вартою до засудження.

Відповідно до звіту комітету міністрів Ради Європи в 2010 році, Європейський суд з прав людини поставив зобов'язав Україні виплатити 2,5 млн євро за своїми рішеннями щодо заяв громадян України про порушення своїх прав.

 

Источник: ТСН

 

Україна виплатить 6 тисяч євро колишньому міліціонеру за приниження гідності

EXMO affiliate program