Українські солдати на Луганщині називають теперішні бойові дії "війною сурикатів"

21 октября 2014 г. в 08:50

На Луганщині військові деблокували блокпост на трасі Бахмутка, котрий протягом кількох днів перебував в оточенні "казаків" і відбивав напади ворога. Про появу на позиціях підкріплення, підвіз боєприпасів і води повідомив один із бійців телефоном.


Водночас почастішали атаки терористів на сусідні українські блокпости. Тамтешні бійці переконують, що недостатньо оснащені засобами вогню та матеріалами для побудови укриттів, аби гідно витримати можливий штурм противника.

"Оце трухляве привезли і сказали, щоб "Гради" витримало. Гниле повністю. Що воно від "Града"? Ним палить – і все", - обурюються бійці.

Вони кажуть, що місцеві розповідають їм про підготовку бойовиків до атак на українські позиції. Наші ж військові можуть хіба що подякувати за цінну інформацію – відповісти противнику вогнем на випередження просто немає чим – важкої зброї немає.

"Відповідати чим? Дулями? В їхній бік так тикаємо дулі, що бояться", - гірко жартують боєць в укритті.

"Автоматами можна по "Градам" стріляти – нам командування дозволило", - саркастично зауважує інший.

Військові невдоволені тим, що їм увесь час доводиться розбігатися по "норах", наче "сурікатам" від хижого птаха. Кажуть, не так собі уявляли військовий обов'язок і захист країни, коли зголошувалися до лав армії.

Однак зараз найперше говорять не про це. А про підкріплення та бодай трохи нормальне постачання. Інакше, кажуть, доля сусіднього оточеного 32-го блокпосту може чекати і на них.

Як уже повідомлялося, Бахмутка перетворилася на новий епіцентр протистояння на Донбасі.

 

По материалам: ТСН

EXMO affiliate program