Українці, «літайте» МАУ: працівниця МАУ анулювала квиток – не сподобалась українська мова

20 июня 2017 г. в 08:18

Співробітником авіакомпанії МАУ був скасований квиток пасажира, що прямував до Києва. Причиною відмови став факт спілкування українською мовою.

Про це написав на своїй сторінці у соціальній мережі сам потерпілий, викладач Колумбійського університету Юрій Шевчук, – повідомляє vectornews.net.

Українська авіакомпанія анулювала квиток через мовний скандал

Він відмічає, що відчув на собі зовсім новий різновид національного приниження. Підчас розмови з працівником авіакомпанії спочатку не було ніяких труднощів, питань не викликав навіть паспорт громадянина Канади. Але згодом він висловив здогадку, стосовно значного довшого перебування на території України, ніж дозволено діючим законодавством. Через це довелося викликати старшу зміни, яка була готова розмовляти лише іспанською, або російською.

Після нетривалої бесіди стосовно мовного питання, старша працівниця МАУ з посмішкою оголосила, що квиток Шевчука анульовано. В цілому, конфлікт тривав майже годину, та врешті решт закінчився тим, що професор потрапив на свій літак за заздалегідь придбаним квитком.

Тим не менш, гіркий присмак від сервісу однієї з найбільших авіакомпаній країни залишився. Історія мала великий резонанс серед користувачів Facebook, які зажадали надати їй резонанс.

Нагадаємо, що і раніше українці залюбки брали участь у «мовних війнах» на теренах соціальних мереж.

Россияне на море без боярышника не ездят: мокрый инцидент "взорвал" соцсеть

EXMO affiliate program