В Україні застава – це викуп за свободу, – Добкін (Видео)

16 июля 2017 г. в 19:58

За економічні злочини в Україні як правило людина може перебувати на волі. Але зазвичай це перетворюється на «викупи за свободу», коли призначають неймовірні суми застав.

Про це розповів народний депутат України Михайло Добкін в ефірі програми «HARD з Влащенко» (в ефірі о 19:30 – 20:30) на телеканалі ZIK.

«Я розумію, що застава це запорука того, що людина правильно себе вестиме. Що вона буде зібраною і не буде думати про те, що проблеми у неї вже закінчились і до арешту далеко. Застава дається для того, щоб людина розуміла те, що якщо зробить крок в право чи ліво, постраждає не лише її воля, а ще й кишеня. Але у нашій країні застава це одна з перепон для виходу на волю. Де ви бачили такі застави в якихось країнах, де інститут застави застосовується вже давно? Адже застава, це одна із сучасних європейських та демократичних норм зменшення тиску на людей за неважкі злочини», – заявив Добкін.

Тому гість наголосив, що й суми застави в Україні не можуть сягати 300 мільйонів гривень.

«У нас же є статті, які не передбачають застави. За звинувачення у економічних злочинах як правило людина може перебувати на волі і намагатись захищати свою правоту у судах – не з в’язниці, а з дому. А в Україні, це перетворюється у якісь «викупи» за свободу, я по-іншому це не можу назвати, адже призначаються суми від 50 до 300 мільйонів гривень. Я не розумію звідки такі суми, бо таке не прописано в КПК», – сказав Добкін.

zik.ua

EXMO affiliate program