Від Києва до Москви можна буде доїхати потягом за 4 години

14 апреля 2011 г. в 20:21

Влада оголосила про плани створити надшвидкісне залізничне сполучення між Києвом та Москвою. В Кабміні кажуть, що цю дорогу можна збудувати за 4 роки.


Україна і РФ планують збудувати швидкісну залізничну трасу між двома столицями, що скоротить час у дорозі до 4 годин. Про це на прес-конференції в Москві заявив віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Ми відкриваємо нову сторінку – проект справжнього швидкісного руху під умовною робочою назвою "Славутич-Сапсан". Наші фахівці будуть цей проект обговорювати, щоб довести швидкість руху між Москвою і Києвом до 200-250 км/год, щоб пасажири змогли добиратися за 4 години", - сказав Колесніков.

Він уточнив, що це проект не сьогоднішнього дня, але його треба починати. Кажучи про технічну частину його виконання, Колесніков зазначив, що спершу необхідно зробити оцінку проекту, оскільки на території СНД і Східної Європи таких проектів немає. "Для цього необхідно виконати технічне завдання, підібрати інвесторів, держава теж готова брати участь розумною мірою – щоб не нести зайве навантаження бюджету", - сказав він.

Колесніков зазначив, що довжина цієї швидкісної траси становитиме близько 320 км територією України і 510–530 км територією РФ. "Терміни: якщо за 1,5–2 року буде ТЕО, то при нормальному фінансуванні цю дорогу можна збудувати за 4 роки", - підкреслив Колесніков.

При цьому він не виключив продовження швидкісної траси і далі до Європи. "Далі до Європи буде легше. З Києва вже готові дороги до Львова, Харкова і Донецька, є намір збудувати нову швидкісну трасу до Одеси уздовж нинішнього автобана, і тоді пасажири зможуть добратися до Одеси, по суті, за 2-2,5 години", - сказав Колесніков.

Він також висловив упевненість, що ця швидкісна траса матиме також і іміджеве значення для України і Росії в очах світової спільноти.

За його словами, експертам Міністерства інфраструктури України і Мінтрансу Росії доручено приступити до проекту "напівшвидкісного" залізничного сполучення, тобто на базі існуючого полотна зі швидкістю руху 160-180 км на годину.

 

Джерело: ТСН

 

Від Києва до Москви можна буде доїхати потягом за 4 години

EXMO affiliate program