Військовий прокурор повідомив подробиці вбивства фельдшерки на Яворівському полігоні (відео)

20 апреля 2017 г. в 14:20

Вбивство військової фельдшерки на Яворівському полігоні відбулось після того, як військовослужбовці в наметовому містечку вживали спиртне. Вбивця тієї ночі святкував заручини із іншою жінкою, яка також служить в ЗСУ. Про це на брифінгу повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець.

За інформацією Владислава Савинця, в ніч на 18 квітня в одному з наметів на Яворівському полігоні військовослужбовці з Одещини, які приїхали на Львівщину на бойове злагодження, вживали спиртне. Чоловік 1990 року народження освідчився жінці, яка була військовим психологом, тож вони святкували його заручини.

Між ними та військовою фельдшеркою 1986 року народження відбулась сварка. Близько 02:00 чоловік вбив фельдшерку, нанісши їй два ножові поранення у серце та перерізавши горло. У наметі під час вбивства була його наречена.

«Тіло він скинув у яму для відходів, спакував речі і, очевидно, мав намір втекти. Але передумав і повідомив своєму командиру про те, що сталося. Зараз він затриманий за ч. 1 ст. 115 ("Умисне вбивство")», – розповів Савинець. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Слідство відпрацьовує різні версії мотивів вбивства, зокрема можливі ревнощі та особиста неприязнь. Також перевіряють причетність до вбивства жінки-психолога, яка також сварилась із загиблою тієї ночі.

«Ми одразу відкинули версію, що чоловік прикриває свою наречену, яка могла самотужки здійснити вбивство, адже ми знайшли його закривавлений одяг та його ніж, – сказав Владислав Савинець. – Однак ми перевіряємо причетність його нареченої, адже вона могла йому якимось чином допомагати у вчиненні цього злочину».

Окрім того, слідчі встановлюють, яким чином спиртне потрапило на територію військової частини.

За словами військового прокурора, підозрюваний був старшим сержантом батареї. «Грубо кажучи, це – сержант, який є старший над усіма іншими сержантами. Це –людина, яку поважають і якій довіряють, тому нема причин сумніватись в його адекватності», – додав Савинець.

Усі троє – загибла, підозрюваний у вбивстві та його наречена – свого часу брали участи в антитерористичній операції на Сході України. А чоловік загиблої зараз служить в зоні АТО.

zaxid.net

EXMO affiliate program