Вимагач оцінив дружбу в сім тисяч гривень

25 мая 2011 г. в 19:48

Дружба - це взаємовідносини людей, які засновані на взаємній прив'язаності, повній довірі, щирості та безкорисливості їх учасників, постійній готовності кожного з них у будь-який момент прийти на допомогу один одному. Але інколи буває, що всі ці стосунки ламає жага наживи та швидкого збагачення будь-якою ціною, не дивлячись ні на що.


Така ситуація нещодавно трапилась в місті Черкаси. Два приятелі товаришували з малечку. Допомагали один одному у різних ситуаціях. Пройшов час, діти стали дорослими чоловіками, але про свою дружбу не забували та продовжували товаришувати. Під час однієї з зустрічей чоловік помітив золотий ланцюжок, який гарно виблискував на шиї друга. Дуже сподобалась йому прикраса і він попросив товариша на невеликий термін поносити коштовність. Приятель погодився та віддав ланцюжок знайомому. Радості чоловіка не було меж, адже він вже давно мріяв придбати собі щось подібне, а тут у нього на шиї виблискує справжній витвір мистецтва. Та час минув швидко, пройшло два тижні і потрібно було повертати чужу річ.


Нічого не підозрюючи, чоловік зателефонував приятелю та домовився про зустріч, щоб віддати ланцюжок, але здивуванню чоловіка не було меж, коли його приятель, отримавши назад коштовність, зажадав від того гроші за її використання. Та ще більше приголомшила чоловіка сума, яку той хотів отримати від нього. В сім тисяч гривень оцінив «друг» двотижневу експлуатацію свого золотого ланцюжка. Чоловік вирішив, що це недоречний жарт і спокійно пішов додому.

 

Та власник прикраси зовсім не жартував. Його обурило те, що приятель проігнорував вимоги і він почав настирливо телефонувати до останнього з погрозами та вимагати кошти. Ще нещодавно щирий товариш грозився позбавити свого друга життя та розправитися з його рідними. Коли чоловік зрозумів, що ці погрози не просто собі жарт, то зразу ж звернувся за допомогою до УБОЗу. Оперативники уважно вислухали історію чоловіка та розробили схему затримання вимагача, надавши чоловіку потрібну суму грошей, яку хотів отримати від нього приятель. Місцем зустрічі було обрано центр міста. Нічого не підозрюючи, вимагач пришов на зустріч. Отримавши кошти, чоловік навіть не здогадувався, що за ним слідкують оперативні працівники. Миттєво чоловік був затриманий. На зап’ястках вимагача замкнулися кайданки. Як розповів заступник начальника УБОЗ УМВС України в Черкаській області В'ячеслав Кузик, такого роду випадки вимагань є непоодинокими. Доволі часто знайомі чи приятелі вдаються до таких дій, які межують між кримінальним та цивільним законодавством, як правило такі вчинки знайомих між собою людей або замовчуються, або ж ці питання спірні сторони намагаються вирішити самотужки. «Але ж беззаперечно, при виникненні таких ситуацій слід звертатись до правоохоронців,» - радить заступник начальника УБОЗу.


Отака історія дружби чоловіків, яку зламали гроші. Потерпілий наразі дякує співробітникам міліції за допомогу, адже невідомо, що з ним могло статися якби чоловік втілив в життя свої погрози. А затриманий колишній товариш утримується в ізоляторі тимчасового тримання, проти нього порушено кримінальну справу за статтею 189 Кримінального кодексу України, а саме вимагання, яка передбачає позбавлення волі на термін до семи років.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Вимагач оцінив дружбу в сім тисяч гривень

 

 

EXMO affiliate program