За розстріл хлопця в упор старший лейтенант міліції отримав рік умовно

5 августа 2011 г. в 11:38

Два роки тому ця історія, що відбулася в селищі Старомлинівка Донецької області потрясла Україну. Старший лейтенант міліції Сергій Воскобоєв, що відпочивав у кафе «Янтар» під час бійки з табельного пістолета «Форт» в упор застрелив 22- річного  місцевого жителя Андрія Звєрєва.

4.jpg

 

Сьогодні  міліціонер вже на волі. Його відпустили прямо із залу суду.

Районний суд Донеччини відпустив на волю старшого лейтенанта, який 2 роки тому, в кафе, застрелив цивільного. Колишній міліціонер Сергій Воскобоєв прямо з зали суду вийшов на волю, а  мати загиблого парубка – пішла до сина на могилу.


Є 2 версії обставин за яких міліціонер застрелив парубка. Слова свідків – міліціонер прийшов у кафе з компанією, багато пив, потім просто причепився до молодого хлопця, посварився з ним і вбив із табельної зброї.

Але суд розглядав іншу версію. Старший лейтенант нібито був на завданні, не пив, був на оперативній роботі - шукав наркотики у відвідувачів. Загиблий парубок начебто сам спровокував бійку і правоохоронець змушений був стріляти.

Мати правоохоронця запевняє – він не міг вистрелити в людину просто так. Жінка показує грамоти старшого лейтенанта, каже – суд відпустив його на волю справедливо і на ті 2 роки, які його протримали в СІЗО, він не заслужив.

Суд вирішив, що за смерть людини лейтенант має отримати  - рік умовно. Зараз правоохоронець на волі, його звільнили з роботи. Проте на сторону матері вбитого стала прокуратура, там готуються подавати апеляцію.

Мати загиблого парубка і прокуратура будуть оскаржувати рішення суду про умовний термін для лейтенанта. Документи вже передано до Вищого кваліфікаційного суду – розглянути їх Феміда планує найближчими днями. Колишній правоохоронець у свою чергу також подав апеляцію – вимагає скасувати навіть той умовний термін (рік), який йому призначив суд. Розмовляти із журналістами чоловік навідріз відмовився. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV


Источник: kriminal.tv

 

За розстріл хлопця в упор старший лейтенант міліції отримав рік умовно

 

EXMO affiliate program