За скоєне вбивство в Одесі підозрюваний бомж-іноземець був затриманий в Керчі

18 апреля 2011 г. в 15:55

Затримати підозрюваного у скоєнні вбивства 62-річної одеситки, труп якої виявили у власній квартирі, та розкрити злочин з багатьма невідомими зуміли в результаті проведеної кропіткої роботи Одеські слідчі та оперативники.

 

Наскільки це було складним вказує те, що тіло потерпілої не один день пролежало в кімнаті, перш ніж трупний запах, який почали відчувати на дворі оточуючі, сповістив про недобрі новини.


Після отримання оператором спецлінії «102» даного повідомлення на місце події прибула слідчо-оперативна група. Співробітники міліції, спромігшись потрапивши до «підозрілої» квартири, вхідні двері якої були зачинені на замок, виявили труп її господарки, що була завернута в ковдру.

 

Верхні та ніжні кінцівки нещасної були зв’язані, в роті знаходився  кляп з тканини. Обстановка в помешканні була явно порушеною, на що вказував можливо залишений злочинцями повний безлад. Питань поставало більше аніж було відповідей.  


Однак, взявшись до справи, розшуківці з’ясували, що одного дня до потерпілої в гості навідувався якийсь чоловік. Оперативними шляхами особу незнайомця було встановлено та розпочався його розшук. В результаті дводенного пошуку аж на території Кримського півострова в місті Керч за підозрою у скоєнні даного злочину був затриманий громадянин Узбекистану, 1979 року народження, який вже готувався до перетину українсько-російського кордону.


Як розповів затриманий, в Одесі він перебував тривалий час без постійного місця мешкання та роду занять. Проживав разом з чоловіком, який постійно скаржився на свою сестру, що не пускала його до квартири, хоча він в ній був прописаний. Після довгих бесід «безправний» брат таки домовився з ним про вбивство його сестри, зійшовшись на тому, що все знайдене в квартирі безхатченко-товариш забере собі, а йому потрібні лише ключі від квартири.


Тож, погодившись на умови угоди, бомж спочатку познайомився з майбутньою жертвою, а згодом, увійшовши в довіру, зробив свою злодійську справу.  


Пройшовшись по квартирі та перевернувши всі закутки, взамін обіцяної купи грошей його здобиччю стали всього знайдені 200 гривень,  не рахуючи знятих з потерпілої кільця, золотих сережок, срібних прикрас та мобільного телефону. Після скоєного чоловік пішов до зйомної квартири, де на нього з новинами чекав брат потерпілої.


За фактом вбивства з корисливих мотивів порушено кримінальну справу. Триває слідство.  А замість бажаної квартири зловмисникам світять хіба що тюремні апартаменти.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

За скоєне вбивство в Одесі підозрюваний бомж-іноземець був затриманий в Керчі

EXMO affiliate program