За корупцію треба обрубати руки, ноги і голову, – Ляшко (відео)

4 марта 2017 г. в 18:16

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко сподівається, що всі розслідування НАБУ щодо корупції в нафтогазовій сфері будуть доведені до кінця і винні сидітимуть за гратами.

Про це політик наголосив в прямому ефірі телеканалу «112-Україна».

«Нарешті суспільство бачить, що не залишається недоторканних. Це позитивний сигнал. Проте не треба поспішати з висновками, а потрібно дивитись на факти. Якщо ми хочемо жити в демократичній європейській країні, потрібно заглядати у 2 книги – Біблію та Конституцію. Так от в Конституції сказано, що людина визнається винною, коли є вирок суду, що набув чинності. До того моменту ніхто не має права казати, що ви чи я – злочинці. Тому винен чи не винен Насіров – хай встановлює суд», – підкреслив політик.

Водночас народний депутат зазначив, що більшість корупційних справ в Україні так і залишаються не розкритими.

«Нафтогазовий бізнес в Україні – це вонюча справа в прямому та переносному сенсі, бо з газом завжди була пов’язана корупція. Справа Онищенка – не менш вонюча справа. Онищенко – махровий корупціонер, корупцію якого покривала влада. Він, як остання простітутка – язик, як помело, зараз всіх здає: хто з ким спав, хто з ким їв, кому бабки носив. Але ж не всю правду. Якщо вже Онищенко такий чесний, то хай розказує все. Наприклад, як він купував у Тимошенко посаду Міністра екології для свого помічника Шевченка, в чому Онищенко потім зізнався. Вони домовились з Тимошенко та Порошенком поставити Шевченка, щоб дерибанити надра, ліцензії, віджимати бізнес. Чому НАБУ це не розслідує?», – обурився Ляшко.

Лідер опозиційної фракції впевнений, що справа Онищенка – це тест для НАБУ, який покаже доцільність створення такої структури.

«Ми вітаємо зусилля НАБУ, спрямовані на розслідування корупційних справ. Адже великі тарифи, які сьогодні сплачують українці, – розплата за корупцію в нафтогазовій сфері. Цій корупції треба взагалі відрубати руки, ноги та голову», – підсумував парламентар.

informator.news

EXMO affiliate program