Дівчинка, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу у Краматорську, поїде на Бостонський марафон (Відео)

5 апреля 2024 г. в 09:40

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги, коли на вокзалі у Краматорську вибухнула російська ракета, буде брати участь у Бостонському марафоні.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Яна планує пробігти не всю дистанцію, а лише п'ять кілометрів. Зараз вона ретельно готується до забігу. З нею займаються спеціалісти Національного реабілітаційного центру "Незламні" та професійні тренери бігового клубу PROBIG.

До цього дівчинка отримала запрошення від американського фонду One World Strong, який допомагає ветеранам та цивільним, постраждалим внаслідок терактів та військових дій.

Окрім мети пробігти дистанцію Яна хоче нагадати світу, що в Україні все ще триває війна, і там продовжують гинути дорослі та діти. Дехто, як Яна, решту життя житимуть з ампутаціями.

Дівчинка бігтиме марафон, щоб зібрати 615 тисяч гривень на спортивний протез для тяжко пораненого 30-річного українського бійця Олександра Рясного, пацієнта центру «Незламні», який втратив праву ногу на Запорізькому напрямку. Наразі Олександр опановує звичайний протез, планує повертатися на службу та мріє бігати.

Бостонський марафон — це один з 6-ти найбільших всесвітніх марафонів. Його проводять у США.

ukranews.com

EXMO affiliate program