Із рушницею та РГД-5 у руці: подробиці спецоперації знешкодження стрільця – оперативні кадри (Відео)

1 октября 2021 г. в 17:00

Внаслідок спецоперації поліції Одещини 30 вересня був ліквідований 52-річний нападник, який відкрив стрілянину по односельцях і правоохоронцях. Внаслідок НП люди, на щастя, не постраждали. Обстрілом нападника пошкоджений поліцейський автомобіль.

Як повідомляє ГУ Нацполіції в Одеській області, за фактом відкрито кримінальне провадження за статтею ККУ про зазіхання на життя правоохоронців.

"Подію кваліфікували за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію ще й за ч.4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) цього ж кодексу", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням поліції, нападник - 52-річний місцевий мешканець. З обрізом мисливської рушниці селом він ходив від ранку і зробив кілька пострілів в огорожі сусідів. Погрожував убити. Коли на місце події прибули правоохоронці, зловмисник вистрелив у їхню машину і забарикадувався в сусідській хати, взявши в заручники її мешканців.

Коли ж в ході переговорів заручників відпустив, вийшов із погрозами до правоохоронців із затиснутою в руці гранатою РГД-5 та з обрізом.

Так в ході спецоперації правоохоронці його й ліквідували.

Поліція, яка опублікувала оперативні кадри спецоперації знешкодження стрільця, встановлює, де він міг взяти бойову гранату.

od.npu.gov.ua

EXMO affiliate program