Не можуть запускати ракети по Одесі: як блекаут в Криму впливає на обстріли (відео)

20 января 2024 г. в 17:00

Блекаут повинен стати частиною життя Криму й Україна має прикласти для цього всіх зусиль. В такому разі це убезпечить південь держави від постійних запусків балістичних ракет "Онікс", вважає речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Відключення світла в багатьох районах Криму відбулось не через українські атаки дронів. Балаклавська ТЕС, що живить ці райони, є дітищем місцевого окупантського губернатора Михайла Развожаєва, що "відмив" на цій ТЕС багато грошей. Можливо, цього разу хтось випадково присів на "чарівну кнопку", через яку і стався блекаут. Про це в інтерв'ю focus.ua розповів речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

За його словами, дуже добре, що світла немає в Джанкойському районі, адже звідти, з району Красноперекопська, часто прилітають балістичні ракети "Онікс" на Одесу та південь України. Наша ППО ефективно не може збивати подібні ракети в цьому регіоні — треба більше систем Patriot чи IRIS-T, тому відсутність світла не дає окупантам запускати ракети та унеможливлює нормальну роботу радіолокаційного обладнання.

"Ми обов'язково маємо зайнятись подібними питаннями по всьому Криму, адже сьогодні це мілітарний хаб для всього південного фронту, — акцентує Сергій Братчук. — Якщо цей логістичний хаб зникне, то звільнювати Україну стане набагато легше. Тим більше без світла погано працюють радари, тому в ЗСУ з'являться гарні шанси щось запустити на той бік моря".