«Працював за їжу та цигарки», — бойовики продовжують здаватись та розповідати свої історії співпраці з «Л/ДНР» (Відео)

4 мая 2017 г. в 11:10

Ще двоє мешканців Донбасу скористалися Програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома».

На Луганщині, у рамках Програми, суд звільнив від відповідальності чоловіка, який, піддавшись на російську пропаганду, сприяв незаконній діяльності т.зв. «ЛНР» у 2014 році. Зрозумівши істинну сутність терористичних організацій, він відмовився від подальшої співпраці з бойовиками, покинув незаконне збройне формування і певний час переховувався на території РФ.

Також до Програми СБУ приєднався мешканець Донеччини, який у 2014 році за їжу та цигарки допомагав бойовикам облаштовувати блокпости. Усвідомивши, що на крові грошей не заробиш, він добровільно відмовився від протиправної діяльності. Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» чоловік вирішив скористатись за порадою друзів. Після нетривалих вагань зважився звернутися до поліції та написав заяву про добровільний вихід зі складу т.зв. «ДНР».

Наразі він знаходиться вдома зі своєю родиною та сподівається на передбачене законодавством звільнення від кримінальної відповідальності. Обоє учасників Програми звернулися до членів «ДНР/ЛНР» із закликом скласти зброю та повертатися до мирного життя. Крім того, до учасників бандформувань та їх родин звернулася мати одного з членів Програми. Вона запевняє, що Програма СБУ «На тебе чекають вдома» – не вигадка, а діюча нагода розпочати нове життя, повідомляє прес-служба СБУ.

7days-ua.com

EXMO affiliate program