Розірвало на шматки: дрони ЗСУ позбавили росіян танка Т-90 і новітньої БМД-4М (відео)

6 сентября 2023 г. в 22:20

У броньованій техніці виявився додатковий боєкомплект, що призвело до потужного вибуху.

На Мелітопольському напрямку, де Збройні сили України продовжують важку контрнаступальну операцію, воїни 47-ї окремої механізованої бригади за допомогою безпілотника знищили російську військову техніку: танк Т-90 і бойову машину десанту (БМД-4М). Відповідне відео було опубліковано на сторінці бригади у Facebook у середу, 6 вересня.

Спочатку оператор дрона запустив безпілотник-камікадзе навздогін танку Т-90, який на великій швидкості виїжджав з одного з населених пунктів. БПЛА влучив танку у моторний відсік, після чого пролунав удар, броньована техніка зупинилася і задимилася.

Другою ціллю для бійців ЗСУ стала бойова машина десанту російських окупантів. Техніка рухалася ґрунтовою дорогою, коли в неї врізався український дрон. БМД вибухнула зсередини і її передній сектор башти охопив вогонь. Безпілотник, який вилетів на дорозвідку, зняв уже понівечену вибухом машину: техніку буквально розірвало на шматки.

Зі свого боку команда OSINT-аналітиків Ukraine Weapons Tracker заявила, що, судячи з усього, БМД-4М несла додатковий боєкомплект, саме тому вона вибухнула і зазнала сильних ушкоджень після влучання українського безпілотника.

focus.ua

EXMO affiliate program