Розслідувачі показали секретну дачі Путіна в Карелії. Там є водоспад та форелеве господарство (Відео)

30 января 2024 г. в 07:25

Російський диктатор Володимир Путін має секретну дачу в Карелії на березі затоки Мар'ялахті Ладозького озера приблизно за 30 кілометрів від кордону з Фінляндією.

Про це розповідають журналісти центру "Досьє", які також публікують відео з цієї дачі.

Раніше це буда туристична база, яку "віджали" у попередніх власників. Об'єкт став належати фірмі Юрія Ковальчука — близького друга президента РФ. До території турбази приєднали землі національного заповідника. Територію колишньої турбази та природоохоронної зони закрили для сторонніх. По периметру встановили паркан з камерами спостереження та натягнули колючий дріт.

"З огляду на те, що в навколишні ліси та затоки просто так не потрапити — виходить територія приблизно чотири квадратні кілометри — це вдвічі більше за площу Монако", — йдеться у репортажі "Досьє".

Зараз на території бази знаходяться три особняки в сучасному стилі, за документами вони називаються "хижа рибалки", "комора" та "садовий будинок". Також там є лазня на воді, форелеве господарство, ферма з коровами для виробництва мармурової яловичини, два вертолітні майданчики, пірси для яхт, а також водоспад, навпроти якого встановлено персональну альтанку.

Журналісти припускають, що на території бази встановили комплекс протиповітряної оборони "Панцир".

Всі маєтки на території виконані у сучасному, нетиповому для Путіна, стилі.

Поряд з дачею Путіна є ще одна садиба з лазнею, рестораном, вертолітним майданчиком та пірсом. Власником цього комплексу є бізнесмен Роман Абрамович.

ukranews.com

EXMO affiliate program