Це військовий злочин: з'явилось відео розстрілу українського військового на Донбасі під час евакуації пораненого (відео)

21 июля 2020 г. в 13:12

Безпілотний літальний апарат зафіксував момент віроломного нападу росіян на евакуаційну групу, яка намагалася забрати з "сірої зони" в районі Зайцевого Донецької області тіло підірвався на міні командира розвідувального взводу 35-ї Окремої бригади морської піхоти лейтенанта Дмитра Красногрудя.

Відео з камери БПЛА виданню "Думская" надали в командуванні з'єднання.

На ньому видно пораненого українського військовослужбовця в білому шоломі та з білим розпізнавальним знаком на бронежилеті, який відповзає і намагається накласти собі пов'язку.

Це відео в майбутньому стане доказом військового злочину, вчиненого російськими окупантами, кажуть морські піхотинці.

За їхніми словами, спроби забрати тіло було дві. Після того, як командування через СММ ОБСЄ домовилося з бойовиками про "режим тиші", до місця бою вийшла евакуаційна група під керівництвом представника Спільного центру з контролю і координації. Військовослужбовці були без зброї і наділи білі шоломи і пов'язки.

У 10-15 метрах від тіла Червоногрудя вони потрапили в засідку. Вогнем зі стрілецької зброї був поранений сержант. Саме його і зняв з повітря батальйонний безпілотник.

Українські бійці відступили, але через деякий час повернулися вже зі зброєю і без розпізнавальних знаків. Противник знову відкрив вогонь. Тоді загинув військовий медик Микола Ільїн.

Витягнути пораненого сержанта не вдалося: противник кілька днів не підпускав до нього українських військових. Офіційної інформації про подальшу долю військовослужбовця досі немає.

EXMO affiliate program