У РФ автора відео «суду» над Путіним, Пєсковим і Сєчіним хочуть посадити на шість років (відео)

25 февраля 2021 г. в 18:45

Російська влада вирішила посадити активіста з Татарстану Каріма Ямадаєва, який опублікував на YouTube постановочне відео «суду» над главою Кремля Володимиром Путіним.

Про це з посиланням на правозахисну групу Агора передає Радіо Свобода.

Крім Путіна, в якості «підсудних» у ролику фігурують також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков і глава Роснефти Ігор Сєчін.

Прокуратура звинуватила Ямадаєва у «тероризмі» і вимагає для нього покарання у вигляді позбавлення волі на строк шість років і сім місяців.

Сам активіст всі звинувачення на свою адресу відкидає, наполягаючи на неприпустимість переслідування за художню фантазію у пристойній формі.

Сюжет ролика полягає у тому, що трьох невідомих у чорному одязі з табличками «Володимир Путін», «Дмитро Пєсков» і «Ігор Сєчін» визнають винними у злочинах проти людства і засуджують до страти.

При цьому перед початком відео з’являлося попередження про те, що його автори не переслідують за мету пропаганду насильства або розпалювання ненависті до будь-якої соціальної групи.Ініціатором справи проти Ямадаєва стала ФСБ, а її розслідування вів співробітник з особливо важливих справ.

EXMO affiliate program