У росіян залишився один ресурс продовження війни, а ЗСУ знищують окупантів у промислових обсягах, — Череватий (відео)

3 января 2023 г. в 17:00

У російських окупантів залишився один ресурс продовження війни проти України — це постійне підживлення особовим складом, який знищується українськими захисниками в промислових обсягах. Про це сьогодні, 2 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

“Сьогодні Генштаб сказав +720 осіб у зведенні, понад 200 із них загиблих на тільки Бахмутському напрямку. Не знаю, хто в них займається стратегічними комунікаціями, хто виставляє ці терміни (захоплення Бахмута, Донбасу тощо, — ред.), щоб потім стати посміховиськом для всього світу. Ворог щоночі отримує великий стрес, з огляду на те, що вже багато місяців наші ракетні війська й артилерія, наші специ на високоточних системах типу HIMARS, MLRS і деяких інших щоночі виходять на полювання і за рахунок розвідки, дорозвідки цілей, контролю виходить так, що фактично одна ракета — це одна серйозна мета”, — сказав він.

За даними спікера Східного угруповання військ ЗСУ, цієї доби було знищено три склади — два склади боєприпасів і один паливно-мастильних матеріалів.

“Це такі проміжні цілі. Буває потужніше. До цього і в казарми з “кадировцями”, “вагнерівцями” влучало. Постійно йде полювання, все точніше і точніше наші хлопці в цих системах вони, напевно, найкращі у світі. Тому що вони застосовуються щоночі та чи інша високоточна система. Це великий страх для ворога. Уже в них ці жарти припинилися про те, що які вони безстрашні”, — каже Череватий.

Як результат — окупанти бояться розміщувати склади, розвантажувати великі партії своїх артилерійських снарядів ближче ніж 100 км від переднього краю. Через це в них істотно погіршилася логістика.

На думку спікера Східного угруповання військ ЗСУ, перемога в цій війні залежить від того, наскільки швидше і в більших обсягах Україна отримає серйозні системи зброї, зокрема наступальної і, можливо, авіаційні — нові бойові гелікоптери та літаки, ніж те, скільки в Росії призвуть особового складу.

“Наше вміння і вмотивованість плюс якісна нова зброя переб’є будь-який їхній козир в особовому складі”, — підсумував Сергій Череватий.

EXMO affiliate program