В "ДНР" ліквідують "Артемвугілля": Люди у відчаї, борг з зарплати досяг 150 млн рублів

26 февраля 2021 г. в 01:10

В "ДНР" ситуація з ліквідації "Артемвугілля" у Горлівці загрожує спровокувати соціальний вибух

План ліквідації передбачав списання майна, продаж або передачу іншим балансоутримувачам, а також списання боргів підприємств за електроенергію, передає Depo.Донбас з посиланням на "Донбасский кейс".

Разом з тим, на підприємстві з 2014 року залишився борг із зарплати більш ніж 150 мільйонів рублів. Заборгованість з 2015 по 2018 і 10 місяців 2019 року - майже 98 мільйонів. За серпень-грудень 2020 року – майже 5 млн, за січень 2021 року 1,2 млн рублів.

Ситуацію загострює те, що у "Артемвугілля" немає коштів на виконання необхідних поточних робіт: неможлива утилізація хлору, нема за що обслуговувати робочий транспорт, ДП "Артемвугілля" повністю паралізовано і вичерпало можливості продовжувати виробничу діяльність.

Працівники "Артемвугілля" знаходяться в стані крайнього обурення, звертаються у "прокурітуру "ДНР", пишуть заяви ватажку Денісу Пушиліну.

"Люди потребують гуманітарної допомоги - їм необхідно видавати продуктові набори, забезпечувати ліками. Люди, доведені до відчаю, відмовляються обслуговувати "Артемвугілля" безкоштовно", - йдеться у повідомленні.

Крім того, склалася катастрофічна ситуація з охороною матеріальних цінностей, що залишилися на балансі "Артемвугілля", є ризик, що без охорони все розтягнуть на металобрухт. Немає грошей навіть на те, щоб демонтувати і вивезти обладнання з СП "Шахта ім. Гайового".

depo.ua

EXMO affiliate program