Викрадення працівниками ТЦК соліста Intermezzo: музикант повернувся до роботи в школі

30 января 2024 г. в 00:38

Музичний гурт Intermezzo, який раніше заявляв про викрадення і побиття працівниками ТЦК їхнього соліста Володимира Білика та його друга Андрія Дулецького, прокоментував, як зараз розвиваються події.

Про це йдеться у дописі гурту в Instagram.

Зазначається, що Білик, якого, за інформацією Intermezzo, вранці 16 січня разом із другом силоміць відвезли до Чернівецького ТЦК, а потім побили, повернувся до роботи у школі.

Гурт наголошує, що Володимир працює у школі з 2020 року, тож як учитель на 1,25 ставки має законні підстави для відстрочки від призову.

Музикант планує оскаржувати постанову за неправдивий виклик поліції, яку йому вручили в лікарні. У гурті кажуть, що в медичній системі Helsi зафіксована інформація про побої музикантів.

Водночас Дулецький повернувся додому для лікування струсу мозку, розповіли на сторінці Intermezzo. Його справою займаються адвокати.

Сторона захисту наполягає, що поліціянти стояли й дивилися, як співробітники ТЦК били Дулецького та Білика. Крім того, працівники ТЦК нібито змусили Дулецького видалити з телефону всі докази.

«У сухому підсумку ми маємо безкарність злочинів окремих співробітників ТЦК, що підтримується з боку деяких працівників поліції та прикордонників», — йдеться у дописі.

Більше про подію

Музиканти розповіли, що вранці 16 січня Білика та Дулецького затримали працівники ТЦК і посадили в автомобіль без номерних знаків, де вже перебував поліціянт. Згодом чоловіків доправили до ТЦК у Чернівцях, де Дулецького змусили пройти військово-лікарську комісію.

У гурті кажуть, що підстав для цього не було, адже Андрій Дулецький непридатний до військової служби за станом здоров'я, а соліст гурту Володимир Білик працює вчителем на 1,25 ставки.

Згодом, як розповідають музиканти, Білика та Дулецького відвезли за місто, де на блокпості їм вдалося викликати поліцію. Після того, як поліціянти прийняли в чоловіків заяву про викрадення, працівники ТЦК почали їх бити.

У лікарні Володимира залишили, а Андрія повезли «в невідомому напрямку». Згодом Андрій вийшов на зв’язок і сказав, що його знову привезли до ТЦК, звідки хочуть відправити на навчання в іншу область і змусити підписати контракт з армією. Де перебував Дулецький, гурту було невідомо.

hromadske.ua

EXMO affiliate program